Banner
Banner
Banner








Megvédte a bajnoki címét a DAK Sailing Team PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2014, OCTOBER 24, FRIDAY 21:06

2014.10.24.

Sikeres lett a jubileumi, X. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, 12 csapat szoros csatákat vívott az időnként 30-42 csomós szélben. Pénteken, egy igen erősszeles futamban védte meg bajnoki címét a DAK Sailing Team. A hetedik futamban, erősödő szélben több újraosztás is volt, a verseny vesztese a DÉLÚT lett, akik a spinakker elszállásával feladni kényszerültek a futamot, a KÉSZ ST a hátsó harmadból jött fel a harmadik helyre.

 

A rajtnál még 20 csomó körüli szél a futam közben 30 csomót meghaladóra erősödött, esetenként 42 csomós nyomásokkal nehezítette a csapatok dolgát. A rajt tiszta volt, több csapat is megpróbálkozott a spinakkerezéssel, több, kevesebb sikerrel. A DAK a rajttól folyamatosan növelte előnyét, majd ezt meg is tartotta a befutóig. Mögöttük számtalan újraosztás volt. A legnagyobb feljövő a KÉSZ lett, akik sokáig a középmezőny végén vitorláztak, majd az utolsó szakaszon felértek a harmadik helyre. A futam végén az első három helyen az összetett sorrendnek megfelelően futottak be a hajók, DAK ST, Schmidtgép, KÉSZ. Ezzel Pallay Tibor és a DAK csapata újra megvédte bajnoki címét.

 

 

A SNEWISPORT idén is minden hajóra, valamint a rendező vitorlásra SRB-t szeret és közvetítette a futamokat. Az eddigieknél részletesebb felbontásban az útvonalak visszanézhetőek a Versenyarchívumból.

 

A 12 csapat bemutatása  >>>

 

Friss információk az MTNB-ről   >>>

MTNB galéria   >>>

 

Futamok visszanézése - Versenyarchívum   >>>

 

 

 

mtnb - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 28.
Ma Gedeon és Johanna napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT