Banner
Banner
Banner








Gyors az új Nelson, Varga Lajos duplázott PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2016, JUNE 15, WEDNESDAY 12:09

Június 11-én 9 órakor rajtolt el a Keszthely-Kenese Szóló 8M Open és 10M Open kategóriában. A verseny különlegessége volt, hogy az idén összeállt 8MOpen GP integrálta éves programjába ezt a futamot, így ők külön értékelték teljesítményüket. A tavalyi győztes Varga Lajos idén új hajójával állt rajthoz. A Nelson Flottalízing (Flaar 26RR) innovatív 8 méteres vitorlás lehetőségeit jól használta ki a címvédő, és elsőként érkezett a kenesei célvonalra, Koncz Ádám és a Loupiut (J92S) a 10M Open kategóriában győzött.

 

 

A versenyprogram a péntek esti nevezéssel és hajófelméréssel kezdődött, ekkor osztottuk ki az LIVE trackinghez SRB-ket. Szombaton reggel 6 órakor reggelivel egybekötött skipper meetingen tájékoztatták az indulókat, majd hét óra után sorra hajóztak ki a versenyzők.

 

 

9 órakor szélcsendben rajtoltak el a keszthelyi-öbölben. Györök után frissült az észak-nyugati, de a középső medencében nem alakult ki stabil szél. Varga Lajos taktikázott a legsikeresebben és Badacsonytól az élen haladt. A mezőny szétesett, egyre nőtt a távolság az élen haladó és a legnyugatabbra lévők között. Még a csőnél is csupán 3 csomós szél várta az elsőket. Erőteljes zivatarzóna közeledett a tó felé, így 15 óra után már viharjelzésben erősödő széllel gyorsultak a hajók. A Nelson Flottalízing tartotta első helyét, mögötte (3550 méter különbséggel) Hajdú Balázs a Narvallal stabil második helyen vitorlázott, Fazekas László a Kolibrivel feljött a harmadik helyre.

 

 

A Passion8 és a sokáig a TOP3-ban vitorlázó Innov8 518 méteres különbséggel érkezett a tihanyi rév elé és kezdte el a táv utolsó szakaszát. 16 óra után ért le az első zivatar a Fűzfői-öböl felől a tóra, ekkor az eleje már a célvonalra vitorlázott, a szétnyúlt mezőny vége Szárszónál járt. Északon a Taxit tele taklival elkapta egy 20 csomós pöff, melyet nem bírt az árboc és eltört. Szakonyi Csaba sérülés nélkül megúszta a haváriát, de Káptalanfürednél feladni kényszerült a versenyt.

 

 

16 óra 51 perckor futott be első helyen Varga Lajos a Nelson Flottalízinggel, 17:17-kor érkezett Hajdú Balázs a Narvallal, 17:29-kor Fazekas László a Kolibrivel.

 

 

10M Open kategóriában Koncz Ádám lett a leggyorsabb, a Loupiut 17:48-kor haladt a BFYC előtti célvonalon. A mezőny jelentős része még vízen volt mikor a második front érkezett, ami szerencsére nem volt annyira erős, mint amilyennek előzetesen látszódott, így a Taxi és a High Flyers kivételével 20:14-ig, sötétedés előtt mindenki szerencsésen célba ért.

 

 

TopSpeed Top3:


A legnagyobb pillanatnyi sebességet a Narval és a Nelson flottalízing érte el.

 

1. 14,6 kts 13:53:09 Narval

1. 14,6 kts 16:59:59 Nelson Flottalízing

2. 10,3 kts 15:22:37 Kolibri

3.  9,7 kts 15:17:17 Passion8

 

Keszthely-Kenese Szóló 2016 végeredmény

 

 

 

Keszthely-Kenese Szóló 2016 SNEWISPORT LIVE tracking visszajátszása   >>>

 

 

 

fotók: SNWISPORT & Cserta Gábor - cseropix

 

 

snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 20.
Ma Tivadar napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT